9.23.2012

"Opin laulamaan ennen kuin osasin puhua"


Kovassa nousukiidossa oleva teinitähti Tuuli, 13, vakuuttaa debyyttilevyn julkaisun kynnyksellä, ettei hänen elämänsä ole muuttunut radikaalisti tähteyden myötä. Elämä lapselle -konsertissa esiintynyt ja miljoonia kuuntelukertoja YouTubessa kappaleillaan kerännyt laulaja elää normaalia pikkutytön elämää, vaikka saakin peräänsä tunnistavia katseita liikkuessaan kaupungilla.

– Ihmiset tunnistavat minut aina, kun liikun kaupungilla. Aina tulee vastaan joku, joka hoksaa kuka olen. Kerran olen saanut liikkua bussilla siten, ettei minua ole tunnistettu.
– Totta kai elämä on muuttunut siinäkin mielessä, että olen ollut jonkin verran koulusta poissa keikkojen ja levynteon takia. Pian on luvassa laivakeikka, jonka takia joudun olemaan päivän poissa koulusta. Mutta pyydän läksyt opettajilta etukäteen ja teen ne laivalla, espoolaisyläasteella opiskeleva Tuuli kertoo Metrolive.fi:lle.
Tuuli on sopinut vanhempiensa ja levy-yhtiönsä kanssa, että keikkoja pyritään sopimaan pitkälti viikonlopuille ja lomille. Hän muistuttaa, että koulu on etusijalla.
– Tasapainottelen laulamisen ja koulun välillä. Ensimmäisen kerran lauloin, kun olin kaksivuotias. Opin laulamaan ennen kuin osasin puhua, hän kertoo taustastaan.  

Sama manageri kuin Tiktakilla ja Indicalla

Perjantaina julkaistua levyä hän on päässyt työstämään yhdessä Rasmuksen Lauri Ylösen ja Pauli Rantsalmen kanssa. Tuuli päätyi tekemään yhteistyötä Rasmuksen jätkien kanssa managerinsa Peter Kokljuschkin kautta.
– Voitin aikoinaan fanitapaamisen Haloo Helsinki! -yhtyeen kanssa. Siitä kaikki oikeastaan lähti liikkeelle, sillä pääsin fanitapaamisen yhteydessä laulamaan studiossa Ellin kanssa.
– Peter ehdotti, että hakisin Pohjois-Helsingin bändikouluun oppilaaksi. Oltuani pari vuotta koulussa Rasmuksen pojat olivat yhteydessä Peteriin, sillä he etsivät nuorta artistia, jolle olivat sanoittaneet ja säveltäneet kappaleita.

Yhteistyöhön Robinin kanssa?

Tuuli kertoo fanittavansa muun muassa Adelea ja Adam Lambertia, jonka kanssa teinitähti haluaisi tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä.
– Se on suuri haave. Sen lisäksi olisi hauska tehdä yhteistyötä räppäreiden kanssa, kuten Cheekin.  
Debyyttilevyllä kuullaan Tuulin ja Puhuvan koneen yhteiskappale. Hän ei lähde kilpailemaan muiden nuorten suomalaisartistien kanssa.
– En näe itseäni suurena haastajana Robinille. Totta kai meitä vertaillaan, mutta ei se minua ainakaan haittaa.
– Emme ole miettineet yhteistyön tekemistä Robinin kanssa, vaikka tunnemme toisemme ja olemme muutaman kerran tavanneetkin. Olisihan se hienoa tehdä yhteiskappale Robininkin kanssa. 
Tuuli kuvailee esikoistaan konepopalbumiksi. Luvassa on reipasta musiikkia, jonka sanoituksissa käsitellään yläasteikäisten nuorten elämää laajalla skaalalla.  
– Kyllä levyäni voivat myös aikuisetkin kuunnella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti (älä hauku, kiroile yms)! Jos sinulla on huonoa sanottavaa jostakin, tämä on väärä paikka sille.

Kiitän!♥