9.18.2012

Menestys vaatii kovaa työtä


Ensilevynsä julkaiseva 13-vuotias Tuuli: "Tein studiossa pitkää päivää"

YouTube-hiteillään tunnetuksi tullut Tuuli on kerännyt netissä jo yli kolme miljoonaa katselukertaa. Perjantaina teinitähti julkaisee ensimmäisen albuminsa.
Tuuli yllättyi YouTubessa saamastaan jättiyleisöstä.

Espoossa yläasteen seiskaluokkaa käyvän laulajan albumia ovat olleet tekemässä muun muassa The Rasmuksesta tutut Pauli Rantasalmija Lauri Ylönen, Ylösen soololevynkin tuottanut Antti Eräkangas sekä Leri Leskinen.
Levynteko oli 13-vuotiaalle uudenlainen ja jännittävä kokemus, vaikka Tuuli on jo pitkään laulanut päivittäin myös pienellä kotistudiollaan.
- Levyä alettiin tehdä syksyllä 2011, ja sitä on tehty huolella. Mukaan on etsitty täydellisiä biisejä. Päivät olivat välillä pitkiä, mutta tekeminen oli rentoa ja kivaa, hän sanoo.
Tiktakin löytänyt löysi myös Tuulin
Laulamista ja pianonsoittoa vuosia harrastaneen Tuulin matka tunnettuuteen alkoi kolme vuotta sitten, kun hän tutustui Haloo Helsinki -yhtyeen fanitapaamisessa yhtyeen taustavaikuttajaan ja Pohjois-Helsingin bändikoulun johtajaan Peter Kokljuschkiniin. Tiktakin, Indican ja Carmen Grayn taustavaikuttajanakin tunnettu Kokljuschkin kannusti Tuulin bändikouluun ja tutustutti neidon The Rasmuksen jäseniin.
Laulaja ponnahti toukokuussa julkisuuteen Salaisuudet-singlellään, ja on sittemmin kahminut omalla YouTube-kanavallaan yli kolme miljoonaa katselukertaa.
- Jo se, että miljoona katselukertaa ylittyi, tuntui mahtavalta. En ihan heti olisi sellaista odottanut! Nyt toivon, että myös levyni löytää kuulijat, Tuuli sanoo.
Hänen ensiesiintymisensä oli Espoon Barona Areenalla, viime viikolla hän esiintyi puolestaan Elämä lapselle -konsertissa Hartwall Areenalla.
"Olisin osallistunut Idolsiin"
Tuuli suhtautuu nuoresta iästään huolimatta musiikkibisnekseen varsin kypsästi. Omat vanhemmat kulkevat keikoilla mukana, ja keikoilla Tuulia kannustavat myös muut sukulaiset, naapurit sekä kaverit.
- Pidän pääni kylmänä ja tiedän, ettei mikään ole varmaa. Jos tämä levy ei menesty, seuraavalle levylle pitää tehdä vielä parempia biisejä. Toivon tietenkin, että kaikki tämä kestäisi mahdollisimman pitkään, sillä laulaminen on ollut unelma-ammattini ihan pienestä saakka.
- Alun perin tarkoitukseni oli osallistua Idolsiin, kun täytän 16 vuotta. Nyt tuo on kuitenkin pois laskuista, hän hymyilee.
Tuulia on tituleerattu alkuvuodesta julkisuuteen ponnahtaneen teinitähti Robinin haastajaksi, muttei hän itse näe heidän välillään sen kummempaa kilpailua.
- Mielestäni on kivaa, että meitä on kaksi. Pidän Robinin saavutuksia hienoina, neito kuittaa.
Suurimmaksi omaksi idolikseen Tuuli nimeää Adam Lambertin. Lisäksi hän kuuntelee esimerkiksi Lady Gagaa, Rihannaa ja Adelea. Laulamisen ja pianonsoiton lisäksi Tuuli harrastaa musiikkiteatteria, jossa painotetaan muun muassa tanssillisia taitoja.

Lähteet: Iltalehti
Kuvat: Eero Liesimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti (älä hauku, kiroile yms)! Jos sinulla on huonoa sanottavaa jostakin, tämä on väärä paikka sille.

Kiitän!♥